Kapros-Bodzás-Zöldbab krémleves

 

az egyik kedvenc levesem,  mondjuk attól függően éppen mit kívánok minden étel lehetne az..?

Ezt a levest eltudod készíteni hidegen vagy melegen is.  A bodza ugyan már levirágzott, viszont amit készítettünk otthon belőle; az isteni házi bodza szörpöt használjuk hozzá mind a két esetben.

Először is vékonyra vágott hagymát pirítunk (én kókusz zsírt használtam) majd rádobjuk a kockára vágott zellert, sárga és fehér répát kicsit megfonnyasszuk és a  zöldbab háromnegyedével majdnem készre főzzük. Krémesre  turmixoljuk és utána sűrítjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy sűrű krémleves jellegű legyen. Ennél a változatnál én ,,semleges,, ízű növényi tejszínt használok, és miközben rottyantok rajta még egy kicsit, belerakom a megmaradt zöldbabot. Sózom, kis fehér bors és rakok bele finomságos bodza szörpöt. Nem intenzívre ízesítetem vele csak annyira, hogy kapjon egy kis extra ízt.. ha kissé kihűl mehet bele a citrom az is csak éppenhogy és persze a friss kapor.

A hideg változat ;  szinte ugyanígy készül de kókusztejszínnel és jóval több bodzaszörppel -bodzavirággal díszítve.

Behűtve valami eszméletlen ízhatást tud produkálni.

Hozzávalók;

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 zeller

2 burgonya

60 dkg mirelit zöldbab

1 csomag kapor

2  dl tejszín

só, fehér bors, citrom, bodzaszörp ízlés szerint

Tippek;

Burgonyával is sűríthetsz ilyenkor a zöldbabbal együtt rakd fel főni.

Én nem szoktam szétfőzni a zöldségeket, hogy több jóság maradjon meg bennük- inkább több időt szánok a turmixolásra.

A zöld fűszereket mindig a végén rakd bele, így marad legintenzívebb az íze.

Egész-ségetekre

 

Szeretettel: VegánVera