Aki ma válaszolt: Horgas Ádám

A Digital Producer TikTok oldala bármilyen kulturális eseménynek jelentős hírverést tud biztosítani

Szűk két hónap alatt több, mint 20.000 követőt és több, mint 150.000 kedvelést vonzott a TikTokon a Digital Producer oldala. A projekt mögött Horgas Ádám rendező áll, aki már nem először kavarja fel az online világát. Az 1990-es években ő honosította meg a színházi trailer fogalmát, 2010-ben elkészítette az első magyar websorozatot Mab címmel, 2011-ben pedig létrehozta az első Európai Websorozat Fesztivált Andy Vajna fővédnökségével. Őt kérdeztük a Digital Producerről.

Mi a célja a kezdeményezéssel?

Egy olyan modellt találtam ki, ami a közösségi oldalakra épülő kereskedelmi stratégiával próbál támogatást szerezni mozgóképes tartalmak, elsősorban sorozatok gyártásához. A nézők a cég működését egy fikciós sorozaton keresztül ismerik meg, aminek főszereplője a Franciska nevű karakter. Az ő életét rengeteg rejtély veszi körül, aminek kibogozásában a nézők is részt vesznek interaktív módon. Közben kihívásokat indítunk, melyeken pénzt nyerhetnek a pályázók. A kihívások mozgóképes tartalmakra, majd websorozatokra irányulnak. Az oldal növekedésével a pályázók egyre több pénzt nyerhetnek, így egyre komolyabb minőségű pályaművek érkezésére számítok.

Miből finanszírozzák a nyereményeket?

A gyorsan növekvő nézettség hirdetőket vonz. Egy hirdető cégnek nagyon erős promóciót tudunk nyújtani, hisz a kihívást az ő nevükben írjuk ki az oldalon, mely során Franciska bemutatja a céget vagy a termékét. Ezen kívül az összes beérkező pályamű elején, megjelenítjük, mint a kihívás támogatóját. Az első teszt kihívásunk több, mint 100.000-es nézettséget generált. Közben a színházi és filmes szférát szeretném oly módon támogatni, hogy az ő kampányukat nyereség nélkül vállalja a Digital Producer. Jelenleg is fut a Vidám Színpad kihívása az oldalunkon. Úgy gondolom, hogy egy színháznak, vagy filmnek, vagy bármilyen kulturális eseménynek jelentős hírverést tudunk biztosítani.

Az oldal arca Franciska, akinek már most hatalmas rajongó tábora van, és rejtélyekkel teli életébe bele is szólhatunk, de úgy tűnik több szereplő felbukkanása is várható.

Ez így van. Egy kis stábbal dolgozom, rendezővel, vágóval, zeneszerzővel és néhány színésszel, akiknek a körét folyamatosan bővíteni szeretném.

Van még valamilyen új ötlet a tarsolyában?

Igen van. De ez több, mint egy ötlet. 12 éve kezdtem dolgozni programozókkal és a Telekom támogatásával egy új típusú stream tévén. Amerikai szakemberek is véleményezték a terveket, teszteltük a béta verziót. Úgy gondolom, piacvezető stratégia alakítható ki a jelenlegi stream háborúban. Én ezt az évtizedes knowhow-t levédtem és jelenleg várom a befektetői érdeklődést. Több izgalmas tárgyaláson vagyok túl.

Sok sikert a Digital Producerhez és a jövőbeni terveihez!

Köszönöm szépen!