Aki ma válaszolt: Knowle DJ

fotóriporter: Varga Réka Blanka

A Los Angeles- i sztár DJ magyarul beszélt, zenélt és hatalmas bulival indította a Backstreet Boys koncertet

KnowleDJ attól igazán különleges, hogy a közönségre szabja a set-jeit. A múlt héten hatalmas bulival indult a budapesti Backstreet Boys koncert, KnowleDJ kiválóan pörgette a lemezeket, az aréna minden pontján táncoltak a rajongók. Nagy élmény volt a telt házas koncertet az „Éjjel soha nem érhet véget”-tel kezdeni, és hallani a közönség hogy üvölti az ’Úristent’.

A sztár DJ másodszorra turnézott a fiúkkal, így 2019-ben már láttam őt fellépni, és akkor is kiváló buli hangulatot teremtett. KnowleDJ Los Angeles-ben lakik, a Backstreet Boys előtt turnézott már többek között Mariah Carey-vel, Ariana Grande-vel, Weeknd-el és Jay Z & Beyonce-val is. Interjút és fotózási lehetőséget kértem tőle, és hihetetlen kedvességgel azonnal válaszolt és egyeztettük is a részleteket. Amikor megérkeztem az Arénához és a backstage bejáratában ő maga várt, magam sem hittem el, hogy megengedi, hogy végig vele és a csapatával töltsem az időt a fellépéséig. Kiemelte, hogy számára nagyon fontos, hogy minden országban a közönségre szabja a zenét. Megmutatta a magyar zenéket, amiket válogatott, meghallgattuk a magyar mixeket, lefordítottam neki a zene szövegét, és hihetetlenül meglepett, de már előkészült azzal, hogyan fog majd magyar nyelven beszélni a rajongókkal. Elmondta, hogy nagyon fontos számára, hogy a közönséget a saját nyelvén szólítsa meg, és anyanyelnyelvükön régi és új zenéket is játsszon nekik. Egy magyar zászlóval indult el a DJ pultjához, amelyet aláíratott a hazai rajongókkal. Akik ott voltak a fellépésén tapasztalták, hogy KnowleDJ tényleg tudja hogyan kell hangulatot teremteni. Az interjú során mesélt arról, hogyan lett a Backstreet Boys ’előzenekara’, hogyan telik a DNA turné, beszélt a jövőbeni terveiről, elmesélte magyarországi élményeit és üzent a magyar rajongóknak is. Az alábbiakban olvashatjátok az interjút:

Az Instagram oldaladon ezt írod magadról: „Egy DJ vagyok, és a célom az, hogy a zenén keresztül összekapcsoljam a világában élő embereket”. Szerintem remekül csinálod. Mesélnél egy kicsit a stílusodról?

Hosszú utat jártam be, amig megszerettem azt a zenét, amit ma képviselek. 20 évvel ezelőtt egy kis klubban kezdtem, ahol csak Hip Hop zenét játszottam. Aztán kaptam egy lehetőséget, hogy tengerjáró hajókon zenéljek, ahol több ezer embernek kellett játszanom, akik a világ minden részéről jöttek. Ez nem csak arra késztetett, hogy több műfajt megismerjek és értékeljek, hanem rájöttem, hogy a különböző zenék különböző kultúrákkal járnak, és elkezdtem megérteni, hogy a zene milyen sokféle hatással van az emberekre. Rájöttem, hogy ha meg tudom tanulni ezeket a különbségeket, akkor valóban felhasználhatnám őket arra, hogy még jobban összekapcsoljam az embereket a zenével, mint azt el tudnák képzelni. Tehát az a stílusom, hogy a hatalmas mentális zenei könyvtáramból merítek, és olyan dolgokat játszok, amelyek olyan módon kötik össze az embereket, hogy úgy jól érzik magukat, amire nem is számítottak.

Milyen zenét hallgatsz a szabadidődben?

Ez olyan sokféle, mint a zene, amit játszok.  Általában a hangulatomhoz illő zenét hallgatok. Szóval, ha futni megyek, szeretem a gyors tempójú szórakoztató zenéket, például a slaphouse remixeket. Ha nyugodt és vidám hangulatban vagyok, akkor hangszeres klasszikusokat hallgatok. Sokszor egy bizonyos korszakból származó dalokat teszek be, amelyeket emlékekhez kötök.

Beszéljünk a Backstreet Boys-szal való együttműködésedről. Hogyan találkoztatok és hogyan döntöttetek a közös munka mellett?

Valójában a koncertcég, a Live Nation hozott össze minket még 2019-ben, az első európai turnéjukra. Több, mint tíz éve kezdtem el dolgozni a Live Nationnel, és a dolgok fokozatosan úgy alakultak, hogy Ariana Grande-val, Mariah Carey-vel, majd kétszer a Backstreet Boys-szal turnéztam. Azt kell mondanom, hogy igazán nagyszerű srácok és jó velük dolgozni, mert nagyon profik a színfalak mögött is és mindig szívesen látnak. Remélem, hogy még dolgozhatok velük!

Világkörüli turné. Csodálatos, hogy minden este vagy minden második este van egy show. Elmesélned, hogy milyenek a mindennapjaid?

Ez a turné eleinte nagyon mozgalmas volt, 8 este alatt 6 fellépésem volt 5 országban. Szóval soha nem volt időm megállni egy percre sem.  Néha szó szerint befejeztem az előadást, majd egyenesen egy vasútállomásra indultam, hogy biztos legyek benne, hogy időben eljutok a következő városba. Az utolsó néhány fellépés között már volt néhány nap szünet, így bőven meg tudtam nézni az adott városokat és megterveztem a szettjeimet. Azt kell mondanom, nagyon örülök, hogy ennyi időm volt felfedezni Budapestet, a Ti városotok az egyik legszebb, amit valaha láttam!

Nagyon vártuk, hogy lássunk a csapatot a színpadon. Milyen egy tökéletes kezdés?

Szeretem nagy lendülettel kezdeni a dolgokat. Az első dalom tulajdonképpen egy remix, amelyet 4 különböző dal kombinációjával készítettem, amelyre a közönség egyszerre énekelhet, ugrálhat és tapsolhat. A legfontosabb az, hogy jó első benyomást keltsek. Ezután a 90-es évek és a 2000-es évek dalait játszom, valamint Budapestre hoztam magyar meglepetés dalokat. (Szerk. Nagy sikert aratott Valmar ft. Szikora Robi – Úristen és a Soho Party – Az éjjel soha nem érhet véget slágerei)

Mik a terveid a világkörüli turné után?

Az utolsó fellépésem a srácokkal Manchesterben lesz, aztán másnap már fellépésem lesz Kanadában. Szóval nincs megállás! Amikor hazaérek Las Vegasba, végre lesz lehetőségem megnézni a turné összes tartalmát és a videókat. Sokkal több történt, mint amennyit az emberek látnak a közösségi médiában, és alig várom, hogy megosszam. A tervek szerint visszatérek a saját zeném készítéséhez is. Az elmúlt 2 hónapban kiadtam néhány dalt, de ami miatt igazán izgatott vagyok, az az új zenei projektem olyan előadókkal, akikkel kapcsolatba kerültem ezen a turnén a világ minden tájáról, például egy igazán híres portugál énekessel. És ami a legőrültebb: Lengyelországban egy videó terjedt el, miután néhány évvel ezelőtt eljátszottam egy ottani népszerű dalt és most az énekesnővel készítek egy számot! Szóval remélem, hogy ugyanez megtörténhet a magyarországi művészekkel is!

Mi az első benyomásod Magyarországról? Mit üzensz a magyar rajongóknak?

Nagyon szerettem Budapestet! Annyira sok a felfedezni való hely és a történelemi emlék. Megnéztem a Budai Várat és a Bazilikát és lenyűgözött a sok műtárgy, sok mindent olvastam Magyarországról. Remélem, még többet fogok látni belőle, amikor egyszer visszajövök.

Valamennyi magyar rajongónak pedig őszintén szeretném megköszönni, hogy ilyen vendégszeretettel fogadtak. A Backstreet Boys rajongói valóban a legjobbak, és soha nem felejtem el, hogy mennyien igyekeztetek megtanítani egy kicsit magyarul, és segítettetek kiválasztani a magyar zenéket. Remélem, hogy legközelebb még többetekkel tudok találkozni!