A maximumot kaptuk Ákostól…vagy még annál is többet

„Fantasztikus hangulatú, megható, emlékezetes és meghatározó koncert volt.” írta hivatalos Facebook oldalán a Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész, Ákos.

A 17 turnéállomást a két Arénában szervezett koncert ölelte körül. Mintha 2 bástya emelkedne ki a várfalak közül. A 120 ezer érdeklődőt megmozgató turné végállomása valóban Ünnep volt: teltházas Aréna elé lépett ki a színpadra ismét Ákos és hosszasan énekbe foglalta üdvözletét: „ Jó estét Magyarország!” A műsor 30 szerzeményt tartalmazott. A Bonanza rajongóknak is különleges volt a koncert, hiszen a 29 évvel ezelőtti alapító tag Menczel Gábor is 18 év után színpadra lépett. A Bonanza-nóták közül felcsendült az Elmondatott, Kihalt minden és a Calypso is.

Szavakba nem tudják foglalni mit éreznek ilyenkor a rajongók, sokan meg sem tudják számolni hányadik alkalommal hallgatják élőben Ákost. A VIP rész legvégén állók első sorba kerülhettek néhány dal erejéig, hiszen Ákos észrevétlen sprinttel eljutott az Aréna közepére, fellépett egy egyszemélyes emelvényre és ott adott elő pár – akusztikus gitárral kísért – meghitt számot. Az egész aréna világított a telefonjával és olyan érzése volt az embernek, mintha „Csillagok alatt” lett volna. A meglepetés műsorblokk kiemelkedő része volt a koncertnek. Utána sem unatkozott a közönség, amikor pár perc erejéig Ákos nélkül volt a színpad. Aktív videófalak, ledpadló, intelligens-, robotlámpák fényjátéka -az egész produkción keresztül- ámulatba ejtette a rajongókat

A nemzedéki himnuszok, mint pl. Minden, ami szép volt, Ilyenek voltunk, Alig hitted sem maradhattak ki a dallistából, ezalatt mindenki őrülten tombolt a hátsó sorokban is.

Mint minden koncert alábbi dallal ért véget:

Adjon Isten, jó éjszakát

Küldje hozzánk szent angyalát

Bátorítsa szívünk álmát

Adjon Isten, jó éjszakát…

Fotóriporter: Csengery-Lengyel Tímea